تهیه باطری شارژی و شارژر برای هواپیمای مدل الکتریکی

ساخت وبلاگ

جهت تامين نيروي الكتريكي براي موتور و گيرنده راديو كنترل هواپيماي مدل الكتريك احتياج به منبع تغذيه اي مي باشد كه معمولا از باطري هاي قابل شارژ تامين مي شود. انواع مختلفي باطري براي استفاده در مدل هاي پروازي وجود دارد از جمله باطري هاي Ni-Cad و Ni-MH و Li-ion و Li-Polymer که در زير شکل چند مدل از آنها را مي بينيد.



براي مدلي كه ما مي سازيم مي توان از ولتاژ 9-6 استفاده نمود كه البته ?/? ولت مناسبتر است چون اين ولتاژ نيروي الكتريكي كافي براي موتوري كه استفاده مي كنيم را دارد و ولتاژ بيشتر فقط وزن باطري و مدل را افزايش مي دهد.

در مورد باطري مي توانيد از باطري هاي قابل شارژ هيبريد فلزي نيکل (Ni-MH) که بصورت سلولهاي ?/? ولتي(سايز AAA) و با جريان ???-??? ميلي آمپر مي باشند استفاده کنيد که راندمان خوبي دارند و ارزان هم هستند.اين باطري ها را از همان پاساژ امجد مي توانيد تهيه نماييد که فروشگاههاي متعددي در مورد عرضه انواع باطري فعاليت دارند،البته لازم است كه بسته به ولتاژ مورد نظرتان ? تا ? عدد از سلول هاي باطري به يكديگر متصل و بصورت پكيج آماده شوند كه اين كار را نيز همان محلي كه باطري را خريداري ميكنيد انجام مي دهد،همچنين يك فيش نري يا كانكتور خروجي قطب مثبت و منفي نيز براي باطري قرار داده مي شود مانند شكل زير كه البته بايد كانكتور مادگي يا كامل آنرا جهت شارژري که ميسازيد خريداري نماييد.


در مورد قيمت باطري هم بگويم كه با توجه به تغييرات قيمت بعضي فلزات كه در تركيبات باطريها به كار ميروند قيمت باطري هم تغيير مي كند اما با حدود مبلغ ????-???? تومان مي توانيد يك پك باطري 2/7 ولت 750 ميلي آمپر از نوع Ni-MH تهيه نماييد كه اين باطري عمر مفيدي در حدود 300 بار شارژ و دشارژ را دارد (شكل زير). 


يک نکته هم در مورد ديگر باطري هايي که مي توانيد تهيه نماييد اينست که از باطري هايي مثل باطري موبايل هم ميشود استفاده کرد که معمولا از نوع يون ليتيوم (Li-ion) و ليتيوم پليمر (Li-polymer) مي باشند که داراي وزن خيلي کمتري هستند و راندمان بالاتري هم دارند كه از اين نظر براي هواپيما ها و هليكوپتر هاي مدل مناسبترند ولي قيمت خيلي بالايي دارند به عنوان مثال يک سلول ?/? ولتي Li-ion با جريان ??? ميلي آمپر در حدود ???? تومان قيمت دارد که براي استفاده در هواپيماي مدل ? تا از آن مورد نياز هست که روي هم مبلغ زيادي مي شود و يا يک سلول باطري ?/? ولتي Li-polymer با جريان ???? ميلي آمپر حدود ???? تومان ميباشد. همچنين اين باطريها احتياج به شارژرهاي مخصوص دارند كه آنهم قيمت بالايي دارد. در تصاوير زير نمونه هايي از باطري هاي مذكور به همراه شارژرها نشان داده شده است.


و اما تهيه شارژر؛ جهت شارژ كردن باطري پس از هر بار استفاده كامل و خالي شدن آن احتياج به شارژ مجدد آن مي باشد که توسط شارژر اين کار انجام مي گيرد.
براي باطري كه تهيه كرده ايد (2/7 تا ? ولت) مي توانيد از يک آدابتور ?/? ولت يا ? ولت با جريان خروجي ??? ميلي آمپر به عنوان شارژر استفاده نماييد که از بازار با قيمتي حدود ???? تا ???? تومان قابل تهيه است،البته بايد كانكتور خروجي آنرا تعويض كرده و نوع مادگي كانكتور نري باطري (شكل زير) را به دو سر سيم خروجي آداپتور متصل نماييد،البته با رعايت رنگ سيم هاي مثبت و منفي باطري و شارژر.


زمان شارژ با اين شارژر حدود ? ساعت مي باشد و بهتر است كه زيادتر نشود چون به دليل گرم شدن باطري ممكن است به آن آسيب برسد.

نكته آخر هم اينكه حتما باطري كه مي خواهيد شارژ كنيد كاملا خالي شده باشد تا عمر مفيد آن زيادتر شود.


اميدوارم مطالب امروز مفيد واقع شده باشد. دوستان عزيز نظر فراموش نشود.تا مطلب بعدي خدانگهدار.

منبع:پروازنما

 

آسان ماکت...
ما را در سایت آسان ماکت دنبال می کنید

برچسب : تهیه باطری, نویسنده : مدیر asanmaket بازدید : 696 تاريخ : 1 / 7 ساعت: 9:28